Să locuiești într-un cartier în curs de dezvoltare, aduce după sine o serie de avantaje. De la faptul că locuiești într-o clădire proaspăt contruită, la o infrastructură stradală nouă, sunt doar câteva dintre beneficii. Vom discuta în cele ce urmează despre cele mai importante 5 avantaje.

1. Ai șansa să alegi primul apartamentul

Atunci când mai sunt o mulțime de apartamente disponibile, ai ocazia de a alege pe care parte a clădirii dorești să locuiești, cât de însorit va fi apartamentul tău, dar și la ce etaj va fi acesta amplasat.

Deși de multe ori prețurile pentru apartamente tind să difere în funcție de aceste caracteristici, ia în calcul faptul că vei locui aici o lungă perioadă de timp și permite-ți să fii pretențios.

2. Valoare de revânzare crescută

Un alt avantaj al alegerii unei locuințe într-un cartier în curs de dezvoltare este valoarea crescută în timp a investiției și prețul mai mare de revânzare după o anumită perioadă de timp. Pe măsură ce cartierul se dezvoltă, prețurile apartamentelor vor crește, ceea ce înseamnă un câștig pe termen lung.

Acest lucru este deosebit de benefic dacă constructorul este în proces de a dezvolta o comunitate plină de viață, deoarece aceste tipuri de comunități tind să fie extrem de dorite pentru cumpărătorii potențiali.

3. Opțiuni de customizare a interiorului

Noul tău apartament este ca o pânză goală care te așteaptă să pictezi. Spre deosebire de apartamentele vechi în care ai putea lua în considerare să păstrezi ceva de la fostul proprietar, de data aceasta vei avea ocazia să-l personalizezi de la zero.

4. Acces la facilități noi

Un cartier în curs de dezvoltare are de obicei multe facilități și planuri de dezvoltare. Mutarea într-un cartier în curs de dezvoltare îți permite să obții acces primordial la aceste facilități și să beneficiezi de ele încă de la început.

5. Mai multe șanse de a te implica

Ai șansa de a te implica în dezvoltarea cartierului, sau poate chiar de a dezvolta un business local. Organizațiile locale oferă o mulțime de oportunități de a te implica în conturarea și dezvoltarea comunității.